Blandade händelser från Belfast

Den andra helgen i Belfast innefattade bland annat en utflyckt till Hillsbourogh och Lisburn med IFA (International Friendship Associaton).

På fredagen tänkte vi att vi skulle ha en liten pubrunda. Det var jag, Erik(som också är från Chalmers), Katie(en amerikanska som bor i samma hus om jag gör) och Max(en tysk som också bor i samma hus). Det blev dock bara två pubar innan det var dags för mat. Vi passade även på att lära de andra det mycket bra ordet fyllekäk.

Förra helgen (alltså tredje helgen för mig i Belfast) var det dags för vår andra pubrunda och då klarade vi faktiskt tre pubar. En av dem var The Crown Liqour Saloon som är en mycket gammal och välkänd pub i Belfast. Denna gången var även en annan tysk med och en spanjorska. Kvällen anslutades med nattamat i form av fish and chips.


T.v. Erik, Leon och jag på The Crown. T.h. Marta, Max och Katie på The Crown (klicka på bilderna för att förstora)

På lördagsmorgonen träffades jag, Max, Leon och Katie för att gå till ett café och äta frukost. Det vi skulle äta var Ulster Fry som ni ser på bilden nedan. Riktigt nyttig frukost.
Ulster Fry

På söndagen åkte vi till Derry/Londonderry. Det är staden där Bloody Sunday inträffade 1972 och 14 personer dödades. Vi kollade på några av de vägmålnigar som finns i staden som skilldrar händelser från konflikten och från Bloody Sunday. Staden är även omringad av en mur som man kan promenera upp på vilket vi gjorde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback