Hockey

Nu har det gått ytterliggare en vecka och under veckan har det varit en del med skolan. Vi har kommit igång med projektet och det blir nog lite jobb med det framöver. I onsdags skulle vi åka och titta på hockey men när vi kom dit så var biljetterna slut så vi fick gå till puben istället men det var trevligt det också. Det var jag Erik, Max, Katie och två andra amerikaner.

Fredagen innefattade även den ett par pubbesök. Den första puben vi besökte var mycket bra. Det var livemusik och mycket folk. Musiken som tjejen med gitarr spelade var bland annat Radiohead, Oasis, Johnny Cash och Violent Femmes. Sen gick vi vidare in mot stan till en pub av lite annan typ. Där var det inte så mycket folk men även där spelades det livemusik. Musiken där var irländsk och även det var mycket bra.

Lördagen började med en trevlig frukost på ett café i stan och även denna gång åt jag Ulster Fry. Sen var vi och kollade på väggmålningar i Belfast och fick bland annat se en med Henrik Larsson. Efter det var det mest vila som gällde och att ladda inför OS-finalen på söndagen.


På söndagen sände de faktiskt hockeyfinalen på BBC så vi kunde se den. Det var den andra (första var bronsmatchen på lördagen) hockeymatchen från OS som sändes på de kanalerna som vi har på tv:n i vårt kök. Det var riktigt kul att se matchen och höra kommentarernas försök att uttala de svenska namnen rätt. Det framgick även tydligt att hockey inte är en så populär sport här eftersom de förklararde spelet innan matchen började.


Jag har inte så mycket nya bilder men jag ska lägga upp fler snart.


Blandade händelser från Belfast

Den andra helgen i Belfast innefattade bland annat en utflyckt till Hillsbourogh och Lisburn med IFA (International Friendship Associaton).

På fredagen tänkte vi att vi skulle ha en liten pubrunda. Det var jag, Erik(som också är från Chalmers), Katie(en amerikanska som bor i samma hus om jag gör) och Max(en tysk som också bor i samma hus). Det blev dock bara två pubar innan det var dags för mat. Vi passade även på att lära de andra det mycket bra ordet fyllekäk.

Förra helgen (alltså tredje helgen för mig i Belfast) var det dags för vår andra pubrunda och då klarade vi faktiskt tre pubar. En av dem var The Crown Liqour Saloon som är en mycket gammal och välkänd pub i Belfast. Denna gången var även en annan tysk med och en spanjorska. Kvällen anslutades med nattamat i form av fish and chips.


T.v. Erik, Leon och jag på The Crown. T.h. Marta, Max och Katie på The Crown (klicka på bilderna för att förstora)

På lördagsmorgonen träffades jag, Max, Leon och Katie för att gå till ett café och äta frukost. Det vi skulle äta var Ulster Fry som ni ser på bilden nedan. Riktigt nyttig frukost.
Ulster Fry

På söndagen åkte vi till Derry/Londonderry. Det är staden där Bloody Sunday inträffade 1972 och 14 personer dödades. Vi kollade på några av de vägmålnigar som finns i staden som skilldrar händelser från konflikten och från Bloody Sunday. Staden är även omringad av en mur som man kan promenera upp på vilket vi gjorde.

Skolan

Skolan började ganska lungt och det första som gällade var att se om de kurser som jag hade valt gick att läsa. Det löste sig ganska bra trots att det var lite lektioner som krockade i början.

När det gäller engelskan så är det inte några större problem att förstå föreläsarna när de pratar för hela klassen. Dialekten kan dock vara svår att förstå när man hör folk härifrån prata med varandra.

Nu är i alla fall skolan i full gång och det är dags att börja plugga ordentligt så att man hänger med.

Välkomnandet

När jag kom hit till Belfast började det med två välkomstdagar. Det innebar att vi fick massor av information om praktiska saker och att vi fick se lite av allt man kan göra när man är här. Det ingick även en busstur runt i Belfast och några stopp på diverse ställe. Välkomstdagarna avslutades med en middag i universitetets huvudbyggnad. Under de första dagarna träffade jag massor av utbytesstudenter från hela världen. Första helgen var vi även och besökte Belfast slott och vandrade i Cavehills. Cavehills är berg som ligger i utkanten av Belfast. Från toppen som vi var på var det väldigt bra utsikt över Belfast.

Universitetets huvudbyggnad

Den övre bilden är universitetets huvudbyggnad.
Den undre är en bild från Cavehill.

CavehillFörsta inlägget

Nu har jag äntligen kommit i gång att lägga upp lite om vad som händer här i Belfast. Eftersom jag redan har varit här några veckor kommer jag lägga upp några inlägg i rad om lite av det som har hänt så här långt.